onsdag 30 december 2009

tisdag 29 december 2009

På Universeum och blåser bubblor

Vi är i Göteborg och hälsar på.

lördag 26 december 2009

Blandade bilder från julafton



Kalle Anka, jultomten och lek med julklapparna.

När tomten frågade om det fanns några snälla barn i huset sa Stella "Nej!", men tomten var snäll och lämnade lite klappar till barnen ändå.

fredag 25 december 2009

Julafton i pulkabacken



Det blev lite pulkaåkning på julafton vilket var uppskattat av småttingarna. På mittenbilden ser ni dagens sista åk, Emil och Stella åker tillsammans ner för backen, två sekunder efter att bilden togs välte pulkan i ett snömoln. När snön lagt sig hittade jag en Stella med blod rinnande från näsan och uppskrapad kind. Hon grät i fem sekunder och sen ropade hon "Mer!" men pappa tyckte att det kunde räcka med åkning för en dag.

onsdag 23 december 2009

Tidig julklappsöppning



Stella fick lite tidig julklappsöppning när Gerd och Jan var här, bland annat så fick hon en egen laptop.

tisdag 22 december 2009

Snöhund


Det är inte lätt att vara en liten schnauzer när det har kommit en massa snö.

(Och det är inte den skånska snön som är blå, det är en konkurenttelefon som har kass kamera.)

söndag 20 december 2009

Tack för den här gången

Nu har vi sparkat iväg Gerd och Jan till Umeå igen, jag hoppas att de inte blev avskräckta av hur mycket snö det är i Skåne. Norrlänningarna är nog inte vana vid det...

Annars har det varit en lugn helg för mig och Emelie, Stella har sett till att Jan och Gerd inte har fått en lugn stund. Ord som "Nej Jan!", "Kom momo" har hörts genom huset.

lördag 19 december 2009

fredag 18 december 2009

Snö i Skåne



Det är inte varje dag som det är snö i Skåne men nu har det kommit flera centimeter! Jag har tagit ledigt idag och vi passade på att åka lite pulka vilket Stella tyckte var mycket roligt. "Mer" är ordet för dagen, så fort vi kom ner för backen så sa Stella "Mer!". Jag försökte få Stella att dra upp mig för backen en gång, hon tog i allt vad hon kunde men tyvärr så fungerade det inte.

tisdag 15 december 2009

måndag 14 december 2009

Första luciafirandet



Nu har Stella debuterat som lucia, hon var inte jätteintresserad av att sjunga dock. Den mesta av tiden stod hon och petade näsan, det var när "I ett hus vid skogens slut" skulle sjungas som hon visade sin talang. Men inte helt oväntat så var det fikat som var höjdpunkten på firandet.

lördag 12 december 2009

Favoritfika

Böd med oscht och sin.

(Om ni mot all förmodan inte förstår Stellaspråk så betyder det bröd med ost och clementin.)

fredag 11 december 2009

Glöggpartaj


Vi var på glöggfika hos Carina och Anders, men det känns som att barnen mest var intresserade av att klä ut sig...

söndag 6 december 2009

Janne och Theres på besök



I helgen hade vi fint besök av Janne och Theres och vi åkte på julmarknad i Katrinetorp. Stella var rätt hängig efter att ha vaccinerat sig så det var inte så mycket fart på henne. Hon tog i för sig igen det senare på kvällen...

lördag 5 december 2009

Dagens tips

Lämna inte en 2-åring ensam med kritor.

lördag 28 november 2009

Lek och grillning



Idag var vi på lekplatsen med Walter & co, den eviga Skånska hösten håller i sig så det är fortfarande inte kallt här. Sen avslutade vi med att grilla korv hemma hos Anders och Carina, precis lagom mycket friluftsliv enligt oss.

fredag 27 november 2009

Årets sista skörd


Vi har någon sorts hösthallon i trädgården och de fick Stella syn och smak på. Det ända problemet är när hon säger "Mer!" och man ska förlara att hon får vänta till nästa år för att få mer.

onsdag 25 november 2009

Tack!



(Okej, jag vet att jag inte direkt är först med det här)

söndag 22 november 2009

Vi får väl erkänna...


... det är inte för Stellas skull som vi går till lekplatsen, hon är bara ett alibi.

lördag 21 november 2009

Stella läser för moster Zarah


Zarah är på besök och Stella har fått en ny bästa kompis, hon tar med Zarah vart hon än går och mostern får glatt följa med.

fredag 20 november 2009

Stellas accessoarer

Om Stella får välja accessoarer blir det virkad mössa och moderiktig pippiväska.

onsdag 18 november 2009

söndag 15 november 2009

Farfar och Kerstin på besök


Igår var farfar och Kerstin på visit hos oss. Vi tog oss en promenad till Furulundsskogen för att fika och äta kanelbulle, Stella fick sig en festis vilket gjorde hennes dag fulländad.

lördag 14 november 2009

Trött

Stella har varit hostig och kraslig i veckan vilket gjort att hon sovit dåligt på nätterna (vilket i sin tur gjort att föräldrarna sovit dåligt på nätterna). Men i natt tog hon igen det genom att sova tolv timmar i streck, det behövde både hon och vi.

onsdag 11 november 2009

Säkerheten kommer först

Hjälm ska alltid vara på, man vet aldrig när man råkar trilla.

tisdag 10 november 2009

Ballonger


Stella hjälpte mig att blåsa upp ballonger inför kalaset, eller "bonger" som Stella säger.

måndag 9 november 2009

Grattis Stella!

Idag är det två år sedan vi träffade Stella för första gången. Även om tiden går snabbt så känns det som en evighet sedan vi åkte hem med Stella från sjukhuset.

För ett år sedan var jag pappaledig, Stella hade precis tagit sina första steg även om hon mestadels tog sig fram hasandes på rumpan. Det senaste året har Stella lärt sig att gå, börjat på dagis, lärt sig säga en massa ord och upptäckt tjusningen med lekplatser.

En del av det här finns förevigat nedan och med det vill vi ge ett stort grattis till vår tjej!



söndag 8 november 2009

Kalas 2




Idag var det dags för barnkalas, sex barn i Min!-åldern gjorde att det blev en hel del konfliktlösningen men alla kom härifrån välbehållna med tårta i magen så vi får nog anse att kalaset var lyckat. Barn i tvåårsåldern är för övrigt bättre på att ta fram leksaker än att ställa tillbaks dem.

lördag 7 november 2009

Livet är bra



Solen skiner, vi är i lekparken och gungar, Stellas mage är full med banan och clementin. Bättre än så blir inte en dag i Stellas liv.

tisdag 3 november 2009

måndag 2 november 2009

Kalas i Göteborg




I helgen var vi uppe i Göteborg och firade Emil och Stellas födelsedagar. Stella fick bland annat en ny mössa och en dockvagn som hon uppskattade väldigt mycket. Emil visar här upp två av sina presenter: nya skeletthandskar och sina utökade besparingar.