söndag 31 juli 2011

Sagotant


Cecila är en fantastisk sagotant, när hon tar fram datorn och visar Bolibompa för barnen blir de helt trollbundna.

lördag 30 juli 2011

På sjöfartsmuseét



Cecilia, Emil och Vilma är på besök så vi tog en tur till Sjöfartsmuseét i Malmö. Riktigt bra tycker jag även om det var oväntat mycket flygplan, bilar, ångmaskiner och ambulanser för att handla om sjöfart.

fredag 29 juli 2011

Lumelundagrottorna





Det blev en tur till Lumelundagrottorna med de stora barnen. Stellas bestående minne från turen är nog att barnen fick låna hjälm och ficklampa samt att de fick en nyckelring när de var klara. Alltid något.

torsdag 28 juli 2011

Kneippbyn









Jag tror att Kneippbyn är det som Stella kommer att komma ihåg mest från Gotlandssemestern. Karuseller, badland, lekplatser och Pippiland står alltid högt i kurs hos en treåring.

onsdag 27 juli 2011

Raukspotting




Man kan inte kalla sig för Gotlandsturist om man inte har sett på raukarna. En sten är en sten är en sten men nu kan vi åtminstone säga att vi har sett livs levande raukar.

Längst ner är hela barngänget som var med, sex barn under 4 år som bodde i samma stuga och det gick verkligen långt över förväntan. Lite diskussioner och konflikter blev det men mycket mindre än jag trodde innan vi åkte.

tisdag 26 juli 2011

Bad




Nu är vi hemkomna från Gotland efter en spännande hemresa, det blåste så mycket på båten hem att stackars Stella blev sjösjuk och kräktes. Men hon var glad efteråt för man får äta isglass om man har mått dåligt på båten.

Vädret var nyckfullt men vi hade flera riktigt fina dagar som vi spenderade på stranden, vattnet var iskallt men det var föräldrarna det stoppade.



fredag 22 juli 2011

Stranden idag

27 grader varmt så vi stack till stranden. Tyvärr så är det 15 grader i vattnet så det är bara Stella som vågar bada.

torsdag 21 juli 2011

Grottutflykt

Idag var det lumelundagrottorna som stod på schemat. Att inte röra stenarna är en utmaning för en snart fyraårig tjej.

onsdag 20 juli 2011

Idag gör vi Fårö

På schemat är bland annat: Raukar, Ingemar Bergmans grav och inspelningsplatsen för Det sjunde inseglet. Nu kan vi bocka av kultur på checklistan för den här semestern.

Sen hann vi med ett Creperie och konstigt nog tyckte barnen bäst om det.

tisdag 19 juli 2011

På kneipbyn

Resten av gänget tittar på Pippiföreställning men jag och Livia smet iväg för att äta glass i skuggan.

fredag 15 juli 2011

Livia 1 år

Idag är det ett år sedan vi träffade Livia för första gången. Året har gått otroligt snabbt även om det samtidigt känns som att det var en evighet sedan vi var på sjukhuset i Lund. Vi har fått lära känna en glad liten tjej som det är mycket fart i och som alltid vill vara med där mamma, pappa och storasyster är.

Livia har precis som sin storasyster fastnat på kort ett antal gånger och nedan hittar ni några glimtar från det första året i hennes liv.

onsdag 13 juli 2011

Första kalaset







Idag var det dags för Livias första kalas, hon fyller inte år förren på fredag men eftersom mormor och Zarah är på besök så hade vi lite tidigt födelsedagsfirande.

Livia var mycket glad för sina presenter men bäst var nog jordgubbar med lite grädde på.

söndag 10 juli 2011

Indian

Nu duggar kalasen tätt, den här gången var det dags för maskerad så då blev Stella en indian.

lördag 9 juli 2011

onsdag 6 juli 2011

Sommartid

Vi har hamnat i sommartid med Stella. För ett par månader sedan sov hon alltid före sju, nu är det närmare klockan 10 istället. Fördelen är att hon har den goda smaken att även gå upp senare på morgonen.

tisdag 5 juli 2011

Kalas med bad



I söndags var Stella och vi andra på fyraårskalas nere vid Skånes sydkust. Det blev grillning, godis, tårta och bad så jag kan lova att hon var mer än nöjd.

måndag 4 juli 2011

Poolinvigning





För två år sedan köpte vi en större pool men
av olika anledningar (mest mig) har vi inte satt upp den. Men i lördags kväll gjorde jag och Emelie en insats och monterade den strax efter att Stella gått och lagt sig. Gissa om Stella blev till sig när hon såg poolen stå i trädgården, hon ville/kunde inte vänta på att den skulle bli fylld innan hon badade. Så det första badet blev i kallvatten direkt från kranen men det stoppar inte våran treåring.

söndag 3 juli 2011

Kepstjej



Livia provar Stellas keps.

lördag 2 juli 2011

Livia och vattenskålen

Att få Livia att strunta i Bosses vattenskål är en stor utmaning. Hon dras till den som en magnet.

fredag 1 juli 2011