tisdag 31 augusti 2010

På öppna förskolan




De dagar som Stella inte går på dagis brukar hemmagänget spendera på öppna förskolan. Det är paradiset för Stella: massa kompisar, masa leksaker och så mycket pyssel man kan tänka sig.

måndag 30 augusti 2010

söndag 29 augusti 2010

Walters treårskalas


Igår var det treårskalas för Walter, vi startade kalaset på lekplatsen i skogen vilket var populärt. Det börjar väldigt, väldigt många bilder därifrån men det beror bara på att vi är där väldigt, väldigt ofta.

lördag 28 augusti 2010

På bondens marknad

Vi köper spagettipumpa.

torsdag 26 augusti 2010

Kökshjälp


Stella gillar att hjälpa till i köket och det kan bero på att hon provsmakar allt mycket noggrant. När hon hjälper till blir det inte alltid som man tänkt sig och det blir alltid kladdigare än man vill. Men jag antar att det är smällar man får ta om man vill att hon ska tycka att det är kul med mat.


onsdag 25 augusti 2010

tisdag 24 augusti 2010

En bra sammanfattning av våra barn just nu


Livia sover och Stella kan inte sitta still.

måndag 23 augusti 2010

Storasyster hjälper till

Stella ligger och hjälper Livia med nappen, när nappen ploppar ut (vilket händer ofta) så är Stella där och stoppar tillbaka den.

söndag 22 augusti 2010

Årlig kräftskiva




Vi har lyckats ha kräftskiva ihop i tre år nu, i år var det familjen Espersson som stod för värdskapet (och det gjorde de med den äran). Den här gången lyckades vi skrapa ihop tio vuxna och 10 barn där äldsta barnet är 3,5 år och yngsta 1,5 månad. Jag tror att det är bra att det bara är barnfamiljer med på kräftskivan för jag vet inte om man skulle kunna uppskatta det organiserade kaos som uppstår när man ska försöka få det här sällskapet att äta, leka och sjunga snapsvisor tillsammans om man själv inte har barn.

Men kul var det!

onsdag 18 augusti 2010

Också sjuk


Inte helt oväntat fick Livia sig en släng av Stellas sjukdom, feber och nästäppa. Jag har en känsla av att Livia kommer att få gå igenom hela Stellas dagis sjukdomsarsenalen under det kommande året.

måndag 16 augusti 2010

Nu är dagisrutinerna återställda


Det tog tre dagar på dagis, sen blev Stella sjuk. Feber, hosta och snor blev domen den här gången.

söndag 15 augusti 2010

Myslördag


Igår hade vi myslördag med popcorn, filtar och film.

lördag 14 augusti 2010

Trötta ut gästerna



Vi var på skogslekplatsen med Helena, Micke och Adam. Den som fick jobba mest var Helena som fick springa efter Adam när han skulle åka linbana.

torsdag 12 augusti 2010

Liten ansiktslyftning



Vi har inte varit riktigt nöjda med vår framsida så vi bestämde oss för att ge den en liten ansiktslyftning. Bort med plattorna och fram med singel.

tisdag 10 augusti 2010

måndag 9 augusti 2010

fredag 6 augusti 2010

Mycket blundande fortfarande


Det finns inte många bilder när Livia har ögonen öppna, även om hon tittar mer och mer så trivs hon bäst med neddragna ögonlock.

måndag 2 augusti 2010

Stella och Cornelia

Stella hjälper Cornelia att gå, hon kommer att bli en bra storasyster.

söndag 1 augusti 2010

Mor och dotter


Upp och ner

Det har varit mycket duster med Stella de senaste veckorna vilket nog kan förklaras med alla förändringar som pågår i hennes liv: lillasyster har kommit, hon har slutat sova på dagen, hon trostränar och hon är hemma från dagis. Krydda det med Stellas vanliga envishet och toppa med treårstrots så kan man ana hur våra dagar har sett ut.

Som tur är så kommer dagar som idag när det mesta funkar, storhandling på Maxi och Bauhaus utan något gnäll, lek hemma utan (allt för mycket) bråk och en läggning som tog 15 minuter. Det behövde vi.