lördag 31 juli 2010

Lugn och ro



Nu har Cecilia, Emil och Vilma åkt hem så vi har passat på att vila upp oss idag.

fredag 30 juli 2010

Malmö folkets park




Emil, Vilma och Cecila är på besök och eftersom det regnade så tog vi en sväng till terrariet i folkets park. Förutom de stackars instängda kängururna så var det ett helt ok ställe. Det svåraste/jobbigaste var att övertyga tre barn att vi inte skulle åka några radiobilar eller karuseller utan istället gå och titta på ödlor och ormar...

onsdag 28 juli 2010

Första besöket på Tosselilla




I veckan gjorde vi vårat första besök på Tosselilla, det lär bli fler de närmaste åren. Vattenrutchkanor, karuseller, hoppmattor och klätterställningar tog till slut ut sin rätt på Stella, hon somnade tio sekunder eftere att vi satt oss i bilen på väg hem.

torsdag 22 juli 2010

En storasyster får låna sin lillasysters saker


Stella har lånat Livias filt och mjuklift, passar perfekt.

tisdag 20 juli 2010

Fika hos Anders och Carina




Några bilder från en fika hemma hos Anders och Carina. Kaffe, vattenkrig och paj stod på schemat.

måndag 19 juli 2010

Lilltjejen har fått ett namn!

Efter mycket noga övervägande har vi till slut bestämt vad vår dotter ska heta. Det vinnande namnet är Stina, Olivia, Tyra, Vera, Liv, Sol, Felicia, Fay, Kate, Tyra, Livia Christina Friis!

söndag 18 juli 2010

Slut på heltidsuppmärksamheten



Nu har farmor åkt hem, hon har hjälpt till så länge som Emelie låg på sjukhuset och det har varit mycket uppskattat av både oss och Stella! Jag tror att Stella har fått en välbehövlig uppmärksamhetsdos när mormor och farmor har varit här varsin vecka.

Apropå inget så hade vi en rätt skön konversation med Stella i lördags:
...
Emelie: - Du vet att mamma och pappa älskar dig.
Stella: - Farmor älskar mig också!
Farmor: - Ja det gör jag, vem älskar Stella då?
Stella: (Tänker en stund) Ehh... Walter!

lördag 17 juli 2010

Första mötet



Det allra första mötet mellan systrarna Friis var väl inte helt lyckat. Stella visste inte riktigt hur hon skulle bete sig så hon blev utagerande mot mamma och pappa. Som tur var så gick det bättre vid andra mötet när lilltjejen (fortfarande inget namn bestämt) hade kommit hem till oss. Stella ville leka med bäbisen, humöret var bättre och allt gick mycket smidigare.

Här tar Stella tempen på sin lillasyster.

fredag 16 juli 2010

Första bilderna





Här är några av de första bilderna på lillan (hon har inte fått något officiellt namn ännu). Fler bilder kommer när vi har kommit i ordning här hemma.

(Och nej, vi har inte fått reklamkontrakt med Pampers, det var mössan som barnmorskan satte på henne)

tisdag 13 juli 2010

Snart dags




Nu är det bara två dagar kvar, därefter har vi en sådan här liten krabat hos oss. Det ska bli mycket spännande att se hur Stella reagerar, jag är rätt säker på att hon kommer att bli en mycket stolt storasyster!

fredag 9 juli 2010

Badtjej


Det blir mycket badande på dagarna nu.

söndag 4 juli 2010

Sommarskoj



Klassiskt sommarnöje för barn: att springa genom vattenspridaren.

Bad och grill




Mycket strandbilder nu men det beror på att det är outhärdligt att vara på vår baksida så vi får fly till havet istället.

I torsdags var vi ett gäng som flydde till Barsebäcks strand efter jobbet för att grilla hamburgare och bada. Efter sådana kvälla vill man verkligen ha semester... Verkligen.