söndag 31 maj 2009

Stella hjälper till med morsdagstårtan

Mors dag


Okej, idag är det verkligen mors dag! Så glöm nu inte att fira henne på korrekt sätt:

  1. Svenska flaggan hissas från hemmets flaggstång.
  2. Mor hälsas om morgonen med sång av barnen.
  3. Hon bjudes före uppstigandet på gott kaffe och bröd, berett av barnen. Hon hedras med blommor och en liten gåva.
  4. Henne beredes, så långt det är möjligt, vila och frihet från allt hushållsarbete under den dagen. Barnen bädda, sopa, laga mat och diska.
  5. Vid eftermiddagskaffet eller på aftonen hålles en liten högtidlighet, där far i huset medverkar. Något vackert läses upp utantill, och hjärtats tack bringas Mor, som är hemmets sammanhållande kraft. Barnen utbedja sig Mors förlåtelse för ohörsamhet och bristande tacksamhet, för allt som vållat Mor sorg, suckar, bekymmer och svårigheter.
  6. Frånvarande barn hälsa Mor med brev eller telegram eller vykort, som särskilt gjorts och tillhandahålles för Mors dag.

Ur broschyren "Anvisningar till firande av Mors dag" 1920.

lördag 30 maj 2009

Gerd och Zarah på besök

Gerd och Zarah hälsar på oss och det är hur bra som helst. Jag och Emelie utnytjar dem skamlöst för att få sova så nu får vi två dagar där vi får sova till 8, det har inte hänt de senaste 18 månaderna.

torsdag 28 maj 2009

tisdag 26 maj 2009

Liten djurlektion



Stella lär pappa hur djuren låter.

måndag 25 maj 2009

söndag 24 maj 2009

Mor och dotter



Idag är det mors dag så vi säger grattis till alla mammor där ute!

lördag 23 maj 2009

Häst och hund



Vi tog en tripp till västra hamnen för att titta på hästar och hundar. Med tanke på hur mycket djurböcker Stella får oss att läsa kan det vara bra att titta på lite levande djur. Men Malmö visade upp sin vanlig sida (kallt och blåst som går genom kläderna) så det blev ett kort besök.

torsdag 21 maj 2009

Farmor på besök



Det har varit lite dålig aktivitet här så nu kommer lite gamla bilder från förra veckan när farmor var på besök, Stella fick hänga med farmor så att jag och Emelie kunde gå på 30-årsfest.

lördag 16 maj 2009

Matlagning

Stella är mycket intresserad av att hjälpa till med matlagningen. Hon står på pallen och ser till att allt görs på rätt sätt, men man får hålla koll på vad man ställer framför henne...

fredag 15 maj 2009

torsdag 14 maj 2009

Ny väska


Stella har varit på utflykt till trollskogen med dagis, väska inhandlades och matsäck packades men tydligen var Stella mest imponerad av bussturen, maten och skogen var inte särskilt intressanta.

Nu måste du vara nöjd Cecilia, när vi skulle köpa ryggsäck till Stella fanns det bara en massa rosa varianter att välja mellan så nu har hon fått sitt "josa".

onsdag 13 maj 2009

Grönt



Träden har fått en mycket fin ljusgrön färg den senaste veckan.

måndag 11 maj 2009

Svartvit bild


Nu har jag återupptagit projektet att ta svartvita bilder.

söndag 10 maj 2009

Trött


Ibland blir man trött när man är ute och går.

lördag 9 maj 2009

Stella hjäper mig att lägga sten

Varje gång som Emelie och Stella är hemma så poppar det upp en ny blomma, buske, träd eller till och med en hel rabatt någonstans i trädgården. Då är det bara att åka och köpa kantsten så att gräsklippningen inte blir ett heldagsprojekt.

fredag 8 maj 2009

Pigg tjej

Stella är inne i en period där hon absolut inte vill gå och lägga sig, hon är uppe till 10 utan problem... Det blir mycket kvalitetstid kan man säga.

torsdag 7 maj 2009

Hemma med Stella

Ögoninflammationen vill inte ge med sig så vi får fortsätta med VABande.

onsdag 6 maj 2009

Säkert vårtecken


Rapsfälten blommar för fullt.

tisdag 5 maj 2009

Utflykt




Även om vi hade ett par sjuklingar i helgen så lyckades vi ta oss iväg till Järavallen för att grilla korv och fika.

måndag 4 maj 2009

Testar min nya telefon

Fint besök



I helgen har vi haft besök av Janne, Theres och Zarah. När Janne och Theres hälsar på oss blir det som regel kallt och Stella blir sjuk. Den här gången såg det bra ut, Stella har varit frisk länge och vädret har varit strålande. Vår tur höll dock inte i sig, på fredagen så började Stella torka sig om ögonen och strax visade det sig att hon har fått ögoninflammation igen. Som en liten extra bonus så åkte Bosse på magsjuka så plötsligt hade vi två sjuklingar.

Det blev trevligt ändå även om vi fick ändra planerna lite, som ett litet plåster på såren så blev det inte kallt den här gången!

söndag 3 maj 2009

Far och dotter


Det är inte varje dag jag är med på något konstigt sätt har det hänt idag.

fredag 1 maj 2009

Hitta Gerd


En bild till från besöket vid Ale stenar, Gerd står och spanar ut över vattnet.