tisdag 31 mars 2009

Ponny

Jag höll mig på säkert avstånd bakom staketet så att den här besten inte skulle kunna ta mig, hästar är opålitliga djur...

måndag 30 mars 2009

Hushållsnära tjänster


Undra om man får dra av i deklarationen när Stella hjälper till med städningen hemma? Vi betalar ju mat, husrum, kläder och så vidare så de kostnaderna tycker jag att vi borde få dra av.

söndag 29 mars 2009

Födelsedagskalas

Vilma bjöd in till 3-årskalas i helgen och det ville vi så klart inte missa.



Stella och födelsedagsbarnet umgås.

Syskonkärlek.

Stella tuggar glatt i sig banan

Till slut fick Vilma blåsa ut ljusen, den otroligt fina tårtan är designad och tillagad av Vilmas snälla morbror.

Här växer det


Potatisen växer så det knakar, kanske dags för en större kruka.

lördag 28 mars 2009

Självhushållning


I år ska vi utöka vårt odlande med potatis, jag undrar om det räcker med en potatisplanta för att vi ska klara oss hela sommaren?

fredag 27 mars 2009

Strandpromenad




Bosse och jag tog en sväng till kusten för att kolla in om det är dags att ta fram badbyxorna. Det är det inte.

torsdag 26 mars 2009

Carina tränar på att ta hand om två barn samtidigt


Lilla pekordboken går hem hos de flesta barn.

tisdag 24 mars 2009

måndag 23 mars 2009

Två hundar


Bosse har fått en hundkompis i plast som vakar över honom (egentligen är det Emelie som fick den i 30-årspresent av Helena). Ibland kan man fundera om det är den gröna eller svartvita hunden som rör sig mest på dagen...

söndag 22 mars 2009

Nya möbler



Nu har Stella fått egna möbler att klättra på och det var ett mycket bra köp. Stella tycker om stolarna och bordet samtidigt som mamma och pappa uppskattar den lägre fallhöjden.

lördag 21 mars 2009

Blommor


Mer klättrande...


Idag är det stolen i sovrummet som besegras.

fredag 20 mars 2009

Sortera


Det är mycket sorterande nu för tiden. Bestick, leksaker, jord, singel med mera har tydligen hamnat i oreda och det ligger på Stellas lott att lägga allt på rätt plats igen.

torsdag 19 mars 2009

onsdag 18 mars 2009

Det är kul att måla!


Tyvärr rev Stella sönder teckningen en stund senare, hon var tydligen inte nöjd med sin kreation. Ja se dessa konstnärerssjälar...

tisdag 17 mars 2009

Träning, träning


För tillfället försöker jag lära mig att ta bra svartvita foton, det är min kära fru som har lagt en beställning på "ett fint svartvitt foto vi kan ha i hallen". Det är väl bara att fortsätta prova och hoppas att beställaren blir nöjd till slut.

måndag 16 mars 2009

Det är inget problem att ta sig upp på ett bord





Nu har Stella till råga på allt lärt sig hur man drar ut stolarna till bordet, det gäller att inte lämna henne ur sikte för länge för då har man en liten glad tjej uppe på bordet.

Man börjar undra hur mänskligheten har överlevt när barns motorik och upptäckarlust utvecklas långt före det sunda förnuftet och självbevarelsedriften, det är nästan så att jag börja tvivla på evolutionsteorin för det här går inte ihop.

söndag 15 mars 2009

Nu är det vår!


I början på veckan var det fem centimeter snö och allmänt miserabelt, igår var det 10 grader varmt och strålande solsken. Antingen är det växthuseffekten som har börjat verka eller så är våren på gång, oavsett så är jag glad över värmen.

lördag 14 mars 2009

Vem ska plocka upp det här?


Efter att Stella har varit hemma en dag så ser det ut som att en tornado har gått igenom hennes lekrum. Jag vet inte hur det går till, hon går in i rummet och efter en liten stund har hon dragit ut alla leksaker. Det värsta är att jag har en känsla av att det inte är samma person som plockar fram leksakerna som kommer att ställa tillbaka dem...

fredag 13 mars 2009

Den där Walter


Jag tror verkligen att vi får se upp med den där Walter, det är mycket kramar och andra närmanden från honom och det får nog jag i egenskap av Stellas pappa sätta stopp för!

(Om vi ska vara helt ärliga så var Stella inte särskilt nödbedd, hon var kanske till och med den som ville kramast mest.)


torsdag 12 mars 2009

Klätterapa




Stella har fått lite för bra motorik den senaste tiden, vi hinner inte riktigt med i hennes framfart. Hon vill klättra på allt, stolar, pallar, bord, trappor och annat som kommer i hennes väg. Igår hittade vi henne uppe på köksbordet ungefär tio gånger och det känns inte helt tryggt.

onsdag 11 mars 2009

Testa trehjuling


Idag testade vi trehjulingen Stella ärvt från sina kusiner. Det var ingen stor succe, det där med trampor var lite för avancerat för vår dotter.

söndag 8 mars 2009

Okej, nu är det på riktigt



För någon vecka sedan var det falsklarm men nu bröt det ut ögoninflamation på riktigt. Imorse såg Stella ut som boxare som gått en 12-ronders match och förlorat, som tur är verkar det gå över snabbt för hon ser redan bättre ut.

lördag 7 mars 2009

Stellafri kväll


Farmor är på besök så vi passar på att gå ut och äta. Mycket gott och mycket väbehövligt.

fredag 6 mars 2009

Försöka går ju


Jag hittade en gammal film där Stella försöker gosa med Bosse (eller försöker hon mäta skägget?). Ett härligt klingande skratt bjuder vår dotter också på.

torsdag 5 mars 2009

Det är inte så enkelt att ta sig upp på en bänk



Om man inte ens är 1 meter lång, har blöja på sig och är fast i en jätteoverall är en bänk inte enkel att bestiga.

onsdag 4 mars 2009

Kvällsavslappning


Stella sitter och lugnar ner sig framför Bolibompa. Och nej, jag skäms inte det minsta för att min dotter tittar på tv.

söndag 1 mars 2009

Om några år är det dags att börja skolan

I helgen köpte jg ett nytt filter till kameran och passade på att testa det på Stellas blivande skola.