lördag 28 februari 2009

Vår i luften


För en vecka sedan var det halv snöstorm och vi var ute och åkte pulka, idag är det 10 grader varmt och vår i luften. Om ni undrar varför Stella sitter och viftar med en pinne är det för att hon har upptäckt att Bosse kommer och hämtar alla pinnar hon håller upp.

fredag 27 februari 2009

Öl och hockey


En perfekt fredagskväll! Det tog tre och ett halvt år sen började jag bry mig om hur det går för Malmö i sport. I söndags försökte jag få tag i biljetter till Malmös match mot Troja Ljungby (tyvärr var det fullt) och idag sitter jag klistrad framför teven. Nu får vi bara hoppas att det blir vinst ikväll!

onsdag 25 februari 2009

Falsklarm



Den här bloggen börjar handla mer och mer om sjukdomar men det är inte så konstigt när Stellas liv har kretsat en hel del kring det den senaste tiden.

Imorse blev jag uppringd av dagisfröknarna eftersom Stella hade fått ögoninflammation, det var bara att släppa jobbet och snabbt som tusan ge sig av hemåt. Vi åkte till vårdcentralen för att få något medikament men där var de totalt frågande till varför Stella hade blivit hemskickad, hon hade inga symptom överhuvudtaget. Jag vet inte om jag ska vara sur för att jag fick åka hem eller glad för att Stella inte är sjuk, det är nog bäst att välja det senare.

Hon verkade inte särskilt sjuk när vi var ute och gick...

måndag 23 februari 2009

Stella hjälper till att plocka ur diskmaskinen



Det är tur att vi har en dotter som hjälper till med hushållsarbetet för idag har vi haft VAM (Vård Av Mamma) och VAP (Vård Av Pappa). Magsjukan som Stella hade i veckan fick vi som en present på posten...

söndag 22 februari 2009

Furulunds minneskapell

Några bilder från Furulunds minneskapell som ligger uppe på Kullen.




lördag 21 februari 2009

Pulkaåkning

Man får passa på att plocka fram pulkan när det är snö i Skåne. Vi tog en tur till Kullens Officiella Pulkabacke och lät Stella åka pulka för första gången i sitt liv.

Stor koncentration inför åket.

Stella ser lite förskräckt ut men hon tyckte att det var mycket roligt.

torsdag 19 februari 2009

Stella tränar handboll


OS 2024 känns som ett realistiskt mål, det är bara att träna hårt så löser det sig nog. Hur som helst så är Stella frisk idag och det är vi alla glada över.

onsdag 18 februari 2009

Senaste bilden på en frisk Stella


Efter ett par friska dagar är det dags att vara hemma lite igen, nu verkar det vara en släng av magsjukan som dagiset bjuder oss på.

måndag 16 februari 2009

Bilder från 30-årsfesten


Middag, det började något kaosartat med ledsna barn och mat som fick vara lite för länge i ugnen. Som tur var så blev barnen gladare och maten god ändå.

Dags för lekar, be mig inte förklara varför Janne är inklämd mellan tre tjejer.

Paus för att äta efterrätt och titta på schlager.


Hur som helst blev det en mycket trevlig fest, tack för alla som kom och en liten guldstjärna till er som hjälpte oss med mat, dukning och mycket annat.

söndag 15 februari 2009

En vanlig syn de senaste dagarna



Stella hänger på mamma eller pappas axel.

lördag 14 februari 2009

Måleri



Stella fortsätter att utveckla sitt konstintresse. För tillfället är hon i en period där hon koncentrerar sig på att lära sig behärska tuschpennor.

fredag 13 februari 2009

Mera VAB

Stella har haft feber ett par dagar så vi har varit hemma med henne. Dessutom har hon ställt om dygnsrytmen till Sydneytid så det har inte blivit mycket sovande för oss...

I söndags var vi överlyckliga, då fick vi sova ända till halv sju! Och jag är inte ironisk när jag säger att vi var glada över att hon sov så länge.

onsdag 11 februari 2009

Grattis frugan!


Idag säger vi grattis till min evigt unga fru Emelie som fyller år idag! Hipp hipp hurra, det blir partaj till helgen!

tisdag 10 februari 2009

Skylt på Stellas dagis

Den här skylten ser jag varje morgon när jag lämnar Stella på dagis, när jag ser den får jag så många frågor. Vad är dagisets andra och tredje försvarslinje? Är försvaret till för att hålla barnen inne eller resten av världen ute? Jag får nog fråga på nästa föräldramöte...

måndag 9 februari 2009

Grattis Bosse!

Igår fyllde Bosse fem år och det firade vi med att åka till Sandskogen för en promenad i solskenet.


Födelsedagsbarnet poserar vant, det såg ut som att en skogspromenad var precis vad Bosse hade önskat sig i födelsedagspresent.

Mor och dotter tar sig framåt i sakta mak.


Lite fler djur vi träffade på. Det går inte att ge dem gräs eller växter för det ratar de, däremot äter de gärna vitt bröd och annan djurmat.

lördag 7 februari 2009

Stella läser godnattsaga


Stella har plötsligt blivit väldigt intresserad av sina böcker, på kvällarna går hon fram till bokhyllan och pekar så att man ska förstå att det är dags att läsa saga. Om ni behöver recensioner av "Leo ska sova", "Nicke Nyfiken upp och ner", "Simon och solrosen" eller "Lilla pekordboken" så är det bara att säga till, jag kan berättelserna rätt bra nu.

OBS! Bilden är en förvanskning av verkligheten, Stella brukar vara tydlig med att hon vill att mamma eller pappa läser för henne.

fredag 6 februari 2009

Promenadbilder



Slask som vanligt just nu, det blir till att tvätta Bosse när vi kommer hem...




Så här glad kan man se ut när man kommer hem igen.

torsdag 5 februari 2009

Bildåre


Vi trodde att Stella skulle ha problem att komma över trösklarna med sin Bobbycar men så var inte fallet. Så nu åker hon runt i huset på sin röda bil samtidigt som hon glatt säger "brum brum".

tisdag 3 februari 2009

Kvällspromenad


Nu när man inte är hemma på dagarna får man masa sig ut med hunden på kvällen istället...

måndag 2 februari 2009

Snö igen


Nu har det trillat ner sånt där vitt smuts från himlen igen, jag tror att det bara är Bosse som uppskattar det i familjen. Om ni känner igen bilden så har jag försökt att imitera det här fotot.

söndag 1 februari 2009

Familjen Espersson på besök

Vi fick fint besök av Emilia och nytillskottet Hanna, man tror inte att Stella någonsin har varit lika liten som Hanna är.