lördag 31 januari 2009

Hårt på dagis


Stella har fått en ordentlig blåtira efter att hon slagit i en vattenkanna när hon föll över kanten på sandlådan. Problemet är att Stella inte verkar bry sig att hon ramlar och slår sig, när andra barn ramla så börjar de gråt, Stella däremot ställer sig sig upp och fortsätter leka som om ingenting hade hänt.

fredag 30 januari 2009

Det var tur att man fick fönsterplats på jobbet...


Jag har fått en inspirerande utsikt över en innergård som ingen kan ha rört på många år.

torsdag 29 januari 2009

Stella har hamnat lite på efterkälken




Promenaderna tar lite längre tid när Stella ska gå själv en bit, framförallt när hon bestämmer sig för att vända och gå att andra hållet.

onsdag 28 januari 2009

tisdag 27 januari 2009

VAB



Nu är vi igång med detta vabbande alla föräldrar pratar om! Igår fick Stella fått feber och en släng av magsjukan så det blev till att stanna hemma idag. Men jag misstänker att hon bara simulerar, hon är hur pigg som helst så jag tror att hon spelar teater för att hålla mamma och pappa hemma.

måndag 26 januari 2009

Stella har ställt in fokus


När det vankas pannbiff med stuvade makaroner och gurka gäller det att hålla ögonen på sin mat så att den inte försvinner.

söndag 25 januari 2009

Nu är det mesta på plats

Nu är det bara lite småsaker kvar att göra (sätta fast handtag och galler) sen är kyl- och frysbytet klart.

Före


Efter

lördag 24 januari 2009

Hitta hunden


Bosse har förirrat sig in bakom ett staket under vår promenad. Som den högst domesticerade hund han är så gör han inget för att ta sig ut, han väntar lugnt och stilla på att någon (husse) ska hjälpa honom.

fredag 23 januari 2009

Trångt i köket



Nu har kyl, frys och diskmaskin kommit, vi har sålt bort den gamla kylfrysen men väntar på att diskmaskinen ska hämtas. Helgens aktivitet blir att installera vitvarorona. Dagens i-landsproblem är att vi måste diska för hand och om vi ska ha något ur kyl eller frys måste vi gå till källaren för att hämta det.

torsdag 22 januari 2009

Kallt om näsan


En bild jag tog när det fortfarande var snö ute, vi får hoppas att vi slipper mer av den varan i år.

onsdag 21 januari 2009

Trött efter dagis


Stella har väldigt roligt på dagis men hon har inte riktigt vant sig än. Hon sover länge på dagen och för någon dag sedan somnade hon i cykelsadeln på vägen hem från dagis.

tisdag 20 januari 2009

Stella hälsar alla välkomna hem till sig


Det behövs inte mycket för att ha roligt



Att ligga på golvet, leka med fötterna och sjunga kan vara hur kul som helst. Men jag blir lite bitter, jag har varit hemma med Stella i ett halvår men det är fortfarande mamma hon ropar efter.

måndag 19 januari 2009

Första dagen på dagis


Det är ett väldigt fint dagis Stella ska gå på, nybyggt och det öppnade så sent som i förra veckan. Stella var lite avvaktande till en början men efter en stund sprang hon runt och testade alla leksaker.

lördag 17 januari 2009

torsdag 15 januari 2009

Sista dagarna hemma med Stella


På måndag börjar Stella inskolning på dagis och det känns en smula vemodigt att börja jobba igen. Även om det har varit jobbigt ibland så har det här halvåret hemma nog varit det bästa jag har varit med om.

onsdag 14 januari 2009

Traska upp för trappan



Här är en tjej som inte har några problem att ta sig upp för vår branta trappa, det är tur att vi har grindar både uppe och nere.

tisdag 13 januari 2009

Prova nya cykelhjälmen


Idag har vi tagit en cykeltur för första gången, tanken är att vi ska kunna hämta Stella på dagis med cykel. Stella var inte helt förtjust till en början men efter ett tag så satt hon rätt nöjd och njöt av resan.

måndag 12 januari 2009

Ny lekplats


Det finns vissa i familjen som är glada över att kyl och frys inte är på plats ännu.

söndag 11 januari 2009

Städdag

Efter att ha rivit ett gäng gipsskivor igår har vi fått ägna dagen åt att dammsuga, dammtorka och svabba huset. Det är en hel del småpillande kvar att göra innan vi kan säga att vi är klara men de största jobbet är gjort nu.

lördag 10 januari 2009

Lite renovering


Ny kyl och frys ska få plats.

fredag 9 januari 2009

Det är bra att Bosse och Stella kan dela leksaker


En äggkartong är en bra och billig allroundleksak.

torsdag 8 januari 2009

En tjej som inte vill åka vagn längre



Stella vill inte åka i vagnen någon längre sträcka vilket leder till problem när vi ska ut och gå med Bosse. Det fungerar ganska bra att ta upp henne låta henne springa en stund innan vi fortsätter att promenera, idag fick hon dessutom chans att leka lite med snön som fallit under natten.

onsdag 7 januari 2009

På besök vid Järavallen igen


Vi gjorde ett tappert försök att besöka Järavallen igen för att få lite frisk luft och en promenad. Trots att vi hade pälsat på både oss och barnen gick det inte mycket bättre den här gången, två av tre barn var ledsna innan vi hade hunnit fika. De ville inte åka vagn, de ville inte gå och de ville inte bli burna...

Vi enades om att nästa gång tar vi med oss vårt fika och sätter oss i Furulundsskogen istället :)

tisdag 6 januari 2009

Middagsbestyr



Idag serveras helstekt pingvin med blandade leksaker.

måndag 5 januari 2009

Hårda tag

När man lär sig gå får man räkna med att det inte alltid går som man vill. Idag var det Stella och husväggen som hade en liten kontrovers, tyvärr var det Stella som fick ta den största delen av smällen.

söndag 4 januari 2009

Nu är det vår!


Årets första fluga har skymtats hemma hos oss, en väldigt liten och trött fluga. Det känns väldigt fel att ha en liten fluga som surrar runt i köket när det är 10 grader kallt ute.

lördag 3 januari 2009

Pigg efter middagen



Jag brukar bli lite dåsig efter att ha ätit middag men så gör inte vår dotter, hon får hur mycket energi som helst.

fredag 2 januari 2009

På väg till Dyrön



En bild jag tog strax före färjan la ut från Rönnängs brygga på väg till Dyrön.

torsdag 1 januari 2009

Gott nytt år!

Gott nytt år önskar partypinglan Stella!