tisdag 30 september 2008

Lära för livet

Krypa, gå och tala i all ära men nu är det dags att Stella koncentrerar sig på att lära sig de viktigare sakerna i livet. "Advanced programming in the UNIX enivironment" är en bra bok att börja med, därefter fortsätter vi med de lite svårare böckerna men det här blir en bra start.



måndag 29 september 2008

Bilder från helgen


- "En sån vill jag ha i julklapp pappa!"




Den nyblivne pensionären fick ett pussel med barnbarnen som motiv.


Söndagspromenad med farmor.

Emelie och jag fick en barnfri lördag så vi passade på att åka in till stan, det var lönehelg och för mycket folk för att vi skulle orka handla men vi fick riktigt gott fika så det var värt det ändå. På kvällen gick vi ut och åt med Janne och Theres och det var ett tag sen vi åt en middag där det inte kastades mat.

lördag 27 september 2008

På farfars pensionering


Stella tittar på Volvolastbilar, det är mycket golv att röra sig på.

torsdag 25 september 2008

På väg till Göteborg


Den här gången kör vi på .kvällen/natten.

Lek och bus

Stella blir mer och mer intresserad av att leka med Bosse, Bosse är däremot inte riktigt lika intresserad och han blir lite trött på henne när han inte får ligga och vila i fred. Men med tanke på att han bara flyttar på sig någon meter när Stella jagar honom så tycker han nog innerst inne att det är rätt kul också.

Notera även Stellas patenterade snurr på rumpan.

onsdag 24 september 2008

Fynd i brevlådan idag

Något av barnen på gatan har gjort en målning och lämnat den i vår brevlåda men jag förstår inte riktigt vad det är han/hon försöker säga oss.

Nya leksaker

Emelie fyndade leksaker på en loppis i helgen och köpte bland annat duploklossar och någon annan sorts legokopia för små barn. Stella är inte jätteintresserad av dem ännu, hon vill mest äta på bitarna men pappa tycker att det är grymt kul att bygga med dem, som att vara barn på nytt!


tisdag 23 september 2008

Höstpromenad


Det börjar bli kyligt så det är bäst att ta på sig ordentligt med kläder.

fredag 19 september 2008


Vi är några pappor som träffas och hittar på saker tillsammans. Igår gjorde vi en utflykt till Skånes djurpark för att titta på djuren där.

Stella i spänd förväntan inför sälmatningen.



Där är de.


Walter vill gosa med Stella, jag tror att jag får se upp med den där grabben framöver...

Två slagna hjältar som somnade innan vi ens hade lämnat parkeringen.

onsdag 17 september 2008

Smuts är bra

När den här bilden togs för fyra månader sen matade vi Stella, nu får hon äta själv men det ser inte ut som att mängden mat runt munnen, på golvet, på stolen, i håret eller i Bosses päls har minskat nämnvärt. Och köttfärssås är precis lika gott!



tisdag 16 september 2008

Kaffesugen

Stella är väldigt kaffesugen men jag tycker nog att hon kan vänta ett tag till innan hon får smaka.

måndag 15 september 2008

Söndagspromenad

Vi åkte till Järavallen för att grilla korv och gå en promenad med lite kompisar. Stella åt lite kottar och bark till efterrätt, notera hennes fina nya rymdmössa, den kan bli bra i den bistra Skånska vintern.











söndag 14 september 2008

Frukt är gott

Om man har svårt att plocka upp äpplena får man äta direkt ur hinken.

Igår gjorde vi mos av de äpplen som inte hade blåst ner från trädet ännu. Det är ganska sura frukter så efter varje tugga som Stella tog blev hennes ansikte mer och mer skrynkligt men det stoppade inte henne från att fortsätta äta.


lördag 13 september 2008

Zarah tar hand om Stella

Zarah visar stor entusism när hon leker med Stella. Ett stort grattis till Zarah som är nybliven stugägare i Varberg, vi kommer och hälsar på när du har flyttat in!


fredag 12 september 2008

Hemmapappa

Jag tar min uppgift som hemmapappa på största allvar, idag har jag dammsugit, vikt kläder och bakat muffins.


måndag 8 september 2008

Lektion i skånska


I Skåne säger man inte cykeln eller nyckeln, istället säger man cykelen och nyckelen. Maxi i Löddeköpinge verkar ha installerat den Skånska varianten av rättstavningsprogrammet på sina datorer.

fredag 5 september 2008

Söndagspromenad

Vi tog en promenad i Skrylle i söndags för att fira av sista dagen av semestern. Bosse uppskattade att springa i skogen igen, det var ett tag sedan sist. Den väg vi gik var inte helt barnvagnsanpassad så vi fick bära Stella den sista biten men hon verkade trivas rätt bra på pappas axlar.








Mycket spring i benen


Vissa dagar är det svårt att hänga med i Stellas tempo.

onsdag 3 september 2008

tisdag 2 september 2008

måndag 1 september 2008

Nya vrålåket

Det var halva priset på barnvagnar så vi slog till med ett vrålåk till Stella. En affär i Lund slumpade bort 2008 års modell av vagnen för att få plats med 2009:orna så vi passade på att fynda. Självklart har vi övervägt riskerna med att inte ge vår dotter en vagn av senaste modell och färg, vem vet om ett barn med sådana förutsättningar kommer att kunna bli en välartad och god samhällsmedborgare?